Bemutatkozás Ügyintézés Miserend Hirdetések
FRISS HÍREK, LELKI ÉLET, PROGRAMOK
 KÖZÖSSÉGEK
 GONDOLATOK, IMÁK, ELMÉLKEDÉSEK
 SZENT KERESZTI ÜZENETEK
 ADOMÁNYOK - ADÓ 1%
 URNATEMETŐ
Budapest Külső-Ferencvárosi Szent Kereszt Plébánia
Pesti-Déli Espereskerület
1091 Budapest, Üllői út 145.
Telefon: (06 1) 378-03-56
Fax: (06 1) 378-03-56
E-mail: info@szentkeresztplebania.hu

   SZENT KERESZTI ÜZENETEK

  2012. SZEPTEMBER

Padlóról felállva

Alig múlt egy hónapja, hogy véget ért a nyári olimpia, de még élénken él bennünk az öröm, a büszkeség érzése, melyet a magyar sportolók eredményei okoztak. Azok az eredmények, melyek kivívták a világ elismerését, s melyek következtében a magyar sport visszanyerte a helyét a nemzetek rangsorának élmezőnyében, ahova a több mint száz éves olimpiai múltja predesztinálta. Nagy sportrajongó lévén a játékok ideje alatt a tv előtt ültem, vagy a rádiót hallgattam, hogy nehogy lemaradjak valami fontos eseményről. Szinte valamennyi jelentős magyar eseményt láttam vagy hallgattam, s így nagyon nehéz bármelyik teljesítményt is kiemelni, mert mindegyik mögött hatalmas munka, lemondás, küzdelem volt. Mégis, ha választanom kellene, a sok szép siker közül, akkor a legkedvesebb, a legváratlanabb Risztov Éva aranyérme lenne.

Szegő András sportújságíró, ökölvívó szakértő mesélte egy interjújában, hogy találkozott Ádler Zsiga bácsival (ökölvívó szövetségi kapitány, Papp Laci edzője), s mondta neki, hogy milyen zseniális fiatal bokszolót látott. Hatalmas az ütőereje, jó a technikája, csodálatos a lábmunkája, ezt a gyereket mindenféleképpen látnia kellene. Ádler Zsiga bácsi csak annyit mondott: ha egy ilyen nagy tehetségű fiatalt látsz, csak akkor ajánld be, ha már láttad padlóról felállva nyerni. Ez a történet akkor jutott eszembe, mikor Risztov Éva már megnyerte a versenyt, túl voltunk az eufórián, amit a győzelem okozott, s ismertették a pályafutását. A méltatásból, egy hihetetlen történet, egy modernkori keresztút rajzoldott ki. Egy kislány, aki tehetségének, szorgalmának és kitartásának következtében feljutott a csúcsra, ahonnan egy pillanat alatt lezuhant a mélybe, a pokolba, hogy onnan hatalmas küzdelem, szenvedés árán újra feljusson a piedesztálra.
Risztov Éva Hódmezővásárhelyen született. Fiatal gyerekként levitték úszni, ahol kiderült, hogy hatalmas nagy tehetség. Egerszegi Krisztinával történt találkozás után, elhatározta a még gyermeklány (alig múlt négyéves), hogy ö is olimpiai bajnok lesz. Innentől ennek a célnak rendelt alá mindent. Fejlődése töretlen volt, jöttek az eredmények és a sikerek szépen, mindaddig, míg a 2004-es athéni olimpia egyik legnagyobb aranyérem várományosa lett. A média felkapta, s pillanatok alatt híres lett, az MTV olimpiai arca lett, s hatalmas várakozás előzte meg a szereplését. A felfokozott érdeklődésnek és a nagy elvárásnak hatalmas kudarc lett a vége. Miután a legerősebb számában, 400 m vegyesen lemaradt a dobogóról is, egészen megdöbbentő összeomlás következett. Ez volt az a pillanat, amikor besokallt, és élő adásban zokogott, majd visszalépett a további versenyszámoktól. Később egy televíziós műsorban arról beszélt, hogy a ránehezedő teher hatására nyugtatókon élt, és az is megfordult a fejében, hogy öngyilkos lesz.

 

BEMUTATKOZÁS | ÜGYINTÉZÉS | HITOKTATÁSHIRDETÉSEK
Imádunk téged Krisztus és áldunk téged, mert Szent Kereszted által megváltottad a világot! SZENT KERESZT PLÉBÁNIA